tap
Make your own free website on Tripod.com

Tápegységek

Nagyteljesitményü zselés ólomakumulátor töltök

Ipari tápegységek

Stabilizált labortápok

Szünetmentes tápok

Hálózati stabilizátor

Névjegy

Vissza a honlapra


Nagyteljesitményü zselés ólomakumulátor töltök

24V zselés akumulátor töltô leirása

Az akutöltô 10x18cm-NYÁK lemezen lett elhelyezve. A NYÁK tartalmazza az akutöltô elektronikát és a mérôköröket, mely mérôkörök hivatottak az akutöltôn mért adatok eljuttatására a központi számitógéphez (PLC).

Az akutöltô áramgenerátoros tipusú, 2A töltôárammal és 29V csúcsfeszültségre tölti a zselés akumulátort. A készülék a töltôáramot újra 26.4V feszültségnél kapcsolja be.

Az akutöltô bemenetére 24V egyenirányitott feszültséget kell kötni, a szűrést a lapon lévô szürök végzik el. Több akutöltô kimenete köthetô párhuzamosan a táplálás teljesitményének a növeléséhez.

Az akutöltô mérô-kimenetei párhuzamosan köthetôk, a mért értékek csak akkor jelennek meg a kimeneti vonalon, ha az adott akutöltô KIVÁLASZTÁS (CON14) vonala magas szintre kerül. Ekkor a kimeneteken megjelenik az aku árama feszültséggé alakítva (CON10) 1V/A arányban. A + elôjel töltést, a - elôjel kisütést jelent. A CON11 kimeneten jelenik meg a töltô állapota - ha ez magas, akkor a töltô tölti az akut. A CON12 kimeneten az aku leosztott feszültsége (1/10) jelenik meg. Az aku kapacitásának a méréséhez a PLC bekapcsolhat egy 1A terhelést a CON13 vonal 24V-ra való kapcsolásával. Ezt a bemenetet pár percnél tovább nem szabad magas szinten tartani, elkerülendô az aku túlterhelése és a lapon lévô terhelô ellenállás túlmelegedése.

Az akutöltô öngyógyuló biztositékokkal van ellátva, melyek az esetleges túláramok esetében védik meg a készüléket. A túláram megszünése után a biztositékok újra visszaállnak eredeti állapotukba.

Ez az akutöltö és a hozzátartozó 24V-os nagyteljesitményü stabilizátor kerültek beépitésre az Európai csatlakozás tiszteletére fölavatott Idôkerékben. Négy egymástól akumulátor biztosítja a beépitett elektronika zavartalan müködését, melyek töltését a fent bemutatott töltôk biztosítják.

Vissza az elejére!


Ipari tápegységek

Különféle célú és teljestiményü stabilizált és nem stabilizált tápegységek ipari vezérlések számára.

Ezek a tápegységek föleg a régi, meghibásodott, beszerezhetetlen tápegységek kiváltására szolgálnak. A képen látható tápegység +/-12V/3A és 5V/10A-t szolgáltat.

Vissza az elejére!


Stabilizált labortápok - csak különleges, egyedi igények kielégitésére

Nagyteljesitményü (0-30V/10A) táp laborban ill. mühelyben felhasználás céljaira.

Külön megrendelésre gyártok preciziós feszültségforrást illetve 0-20mA-ig terjedô áramhurok - kalibráló müszert is. Általános labortápokat már nem gyártok, sok olcsó, jó tápegység található az üzletekben (www.conrad.hu)

Vissza az elejére!


Szünetmentes tápok - gyártásuk MEGSZÜNT

Többféle teljesitményü és célú, mikrokontrolerrel vezérelt szünetmentes tápegység: 230V stabilizált,50Hz, kimenöfeszültség különféle teljesitményre (a kimenö jelalak nem szinuszos!):

1.- 120-400VA, 12V külsö akku táplálással, beépitett töltövel, álltiható átkapcsolási tulajdonságokkal, otthoni és terepi használatra.

2.-1000-2000VA, 24V külsö akku táplálásra, ipari felhasználásra: vészvilágitás stb.

A tápegységek rendelkeznek beépitett akutöltövel és akkuállapot ellenörzéssel.

A tápegységek kimenö jelalakja nem szinuszos hanem trapéz alaku.

Müködési jellegükböl adódóan napi 24 órát lehetnek a hálózatra kötve.

Vissza az elejére!


Hálózati stabilizátor

Kétféle tipusú hálózati stabilizátort készitek:

1.-Forgótrafós stabilizátor

Nagyteljesitményü (10kVA-ig) stabilizátor a bemenö feszültség változásait úgy kompenzálja ki, hogy egy egyenáramú motor változtatja a trafó beállitását úgy, hogy a kimenöfeszültség az elöirt határok között maradjon.

2.-Átkapcsoló rendszerü, autótrafós stabilizátor

Kisebb minöségi követelményeknek megfelelö készülék. Az elektronika az autótrafón jelentkezö feszültséget egy vagy több relével hozzáadja a hálózat feszültségéhez, így tartva a kimenöfeszültséget a megengedett határok között.

Ez a tipusú stabilizátor csak olyan helyen alkalmazható ahol a rövididejü, átkapcsoláskor keletkezö áramkimaradások nem zavarók.

Vissza az elejére!


P.K. © 2007.09.