Make your own free website on Tripod.com

LTSY-970

univerzális digitális számláló

 

 

Az LTSY-970 univerzális, hatszámjegyű digitális számláló elektromos impulzusok számlálására szolgál ipari környezetben. Beállítható határérték kapcsoló relével van ellátva, mely az elôre beállított szám elérésekor aktiválódik kb. 0.8mp idôtartamra, valamint nullázza a számlálót.

Áramszünet esetén az LTSY-970 megtartja a feszültségkiesés elôtti utolsó állapotát, majd a feszültség megjelenésekor a régi állapottól folytatja a számlálást. Ez a funkció egy félvezetô EEPROM memória segítségével valósul meg, így a nincs szükség elemre a számlálóban.

Az LTSY-970 kezelése nagyon egyszerű, köszönve a beépített nagyintegráltságú elektronikus áramköröknek.

 

Műszaki adatok:

Tápfeszültség: 230V/50Hz

Teljesítményfölvétel: max. 5W

A kijelzôk száma: 6 (max.999999)

Bemenet: záróérintkezô

Bemeneti áram: max.20mA

Max. bemeneti frekvencia: 30Hz

Kimenet: váltóérintkezôs relé

Az adatok tárolási ideje: min.10év

Max. ki/be kapcsolások száma: min.1000000

Kimenet: váltóérintkezôs relé

Az adatok tárolási ideje: min.10év

Max. ki/be kapcsolások száma: min.1000000

Méret: 150x150x60mm

 

 

Az LTSY-970 bekötése:

A készülék bekötése nagyon egyszerű: a 230V feliratú csatlakozót a hálózathoz kell kötni, a kimeneti relét (amely csatlakozói a készülék hátulján nyertek elhelyezést - RELAY) értelemszerűen kell bekötni a vezérelt gépbe. A bejövô számlálandó impulzusokat (mely impulzusok csak érintkezôtöl származhatnak - külsô feszültség csatlakoztatása a készülék meghibásodását idézi elô) a CK jelzésű csatlakozóra kell vezetni.

 

Az LTSY-970 kezelôszervei és beállítása

A készülék elôlapján nyertek elhelyezést a beállító billentyűk, a készülék hátlapján van a RST gomb, mely a számláló nullázására szolgál.

A készülék elôlapján nyertek elhelyezést a beállító billentyűk, a készülék hátlapján van a RST gomb, mely a számláló nullázására szolgál.

Bekapcsolás után a kijelzôn megjelenik az a szám , ameddig a számig a kikapcsolás elôtt a számláló elszámolt.

A számláló határértékét a SET gomb megnyomásával tudjuk változtatni. A SET megnyomásakor az elsô szám elôtt világítani kezd a tizedespont, és a 6-os helyű szám elkezd villogni.

A villogó szám azt a helyiértéket jelzi amelyiket változtatni tudunk.

A szám értékét a < > nyilakkal lehet módosítani, növelni ill. csökkenteni. A beállítandó számot a ^ gombokkal lehet kiválasztani. Mindig azt a számot lehet módosítani amelyik villog.

A beállítás idôtartama alatt a számlálás tovább folytatódik, de a kimeneti relé NEM működik, csak a beállítás befelyezése után fog újra aktiválódni.

 

Hibajelenségek:

Az LTSY970 modern, mikroprocesszoros elektronikával lett fölépítve, így a hibák kialakulásának a lehetôsége minimális. Fôleg nagy elektromos impulzusok okozhatnak működési hibát. A beépített logika ezeket is igyekszik kiszűrni.

Ha mégis hiba keletkezik, ezt a készülék villogó EEEEEE betűkkel jelzi. Ezt az állapotot a RST gomb megnyomásával lehet megszüntetni. Ha ilyen hiba jelentkezik, át kell vizsgálni a vezérelt gép elektromos hálózatát, illetve az LTSY970 reléérintkezôivel párhuzamosan egy 100nF / 630 V-os kondenzátort kell kötni.

Ha a készülék a bekapcsolás után 2-3mp-vel nem éled fel át kell ellenôrizni a tápellátást, illetve ha az rendben van, a beépített EEPROM hibája a valószínű. Ugyanez a probléma lép fel akkor is, ha kikapcsoláskor a számláló nullázódik. Egyértelműen az EEPROM hibásodott meg, ha a kijelzôn csak ' ÷ ÷ ÷ ÷ ÷ ÷ ' kijelzés jelenik meg. Az EEPROM-ot gyártó cég több mint 1 000 000 írási ciklust garantál az EEPROM-ra, így normális használatban (napi 100 kikapcsolás) a memória élettartama több mint húsz év kell hogy legyen!

 


Vissza a 'Dokumentumok' oldalra

Vissza a honlapra


P.K. © 2002.04.