Make your own free website on Tripod.com

LT 020298

 

LCD kijelzôs

digitális számláló

 

 

Az LT020298 digitális számláló elektromos impulzusok számlálására és tárolására alkalmas olyan helyeken is, ahol a számláló tápellátására nem lehet külön elektromos hálózatot kiépíteni.

Kis darabszám (kevesebb mint 100db) rendelése esetében a számláló ára 25 000Ft+Áfa. Ha csak egy-két darabra van szüksége, figyelmébe ajánlom a Conrad electronic (www.conrad.hu) által forgalmazott DCM240 modult, Rend. sz.: 126684.

Az 'INPUT' csatlakozón megjelenik az elem 1.5V-os feszültsége. A csatlakozó két vezetékét egy üzemszerűen feszültségmentes impulzusadóhoz kell csatlakoztatni (relé érintkezô, kapcsoló). Külsô feszültség bevitele a készülékbe TILOS, mivel ez a számláló tönkremenetelét idézheti elô!

A számláló max. 5 impulzust tud megszámlálni és kijelezni másodpercenként. A számlálási eredményt a készülék az elem kimerüléséig megtartja. Ha új számolási ciklust akarunk kezdeni, a 'RST' gomb megnyomásával a kijelzôt nullázni tudjuk.

 

Az LT020298 számláló üzembehelyezése:

Az LT020298 számláló üzembe helyezését az 1.5V-os elem behelyezésével kezdjük. Lehetôleg hosszú élettartamú elemet használjunk, így a számláló több évig üzemképes lesz, és nem áll fenn a sav kifolyásának a veszélye. Akkumulátor használata nem ajánlott, mivel a szabvány NiCd akkumulátorok önkisülése jóval nagyobb mint az elemeké.

A készülék dobozát a hátlapot rögzítô négy csavar kicsavarásával nyithatjuk ki. A hátlapot az elôre kijelölt pontokon ki lehet fúrni és fel lehet erôsíteni (ha szükséges) az ellenôrzendô készülékre. A hátlap levételekor az elem behelyezhetô a számláló elemtartójába, természetesen ügyelve a telep polaritására.

A telep behelyezése után az LT020298 rögtön üzemkész állapotba kerül. Az elem behelyezése után a számláló dobozát újra össze kell csavarozni és ezután a készülék üzemszerűen használható.

Az LT020298 számláló használata:

A számláló jobb oldalán helyezkedik el az 'INPUT' feliratú csatlakozó, mely fogadja a számlálandó impulzusokat, valamint a 'RST' feliratú nyomógomb, mely a számláló állapotának a nullázására szolgál.

 

Az LT020298 számláló karbantartása:

A számláló különös karbantartást nem igényel. Idônként (havonta) ajánlott az elem állapotának ellenôrzése. Ha az elemen savszivárgást észlelünk, azt rögtön ki kell cserélni, nehogy a kifolyó sav tönkretegye az elektronikát.

 

Műszaki adatok:

Tápfeszültség: 1.2-1.8V

Áramfelvétel: 4uA

Táplálás: UM-3 1.5V elem

Max. kijelezhetô szám: 99999

(5 digit LCD)

Impulzusadó: feszültségmentes

záró-érintkezô

Max. számolási sebesség: 5 imp/sec

Méretek: 100x50x40 mm

Üzemi hômérséklet: 0-40 oC

Tárolási hômérséklet: -10..+60 oC

Garanciális idô: 1év, a leszállítástól számítva

 

A változtatás joga fönntartva!

 


Vissza a 'Dokumentumok' oldalra

Vissza a honlapra


P.K. © 2011.05.