ipari
Make your own free website on Tripod.com

Ipari fejlesztések

Számláló/kijelzö

Léptetömotor vezérlök

Ipari vezérlök

Ipari stroboszkóp

Hordozható, akumulátoros stroboszkóp

Szálszakadás jelzö/forgás érzékelö

Gépfelujitások

Névjegy

Vissza a honlapra


Számlálók és kijelzök

Az általam gyártott számlálók és kijelzök speciális igények kielégitésére szolgálnak, így ezek a készülékek átprogramozhatók és tökletesen illeszthetöek a felhasználó igényeihez. Egyszerü, elemes táplálású csak darabszámlálásra szolgáló LCD számlálót már nem gyártok, csak egyedi megrendelésre a fejlesztési költségek felszámolásával készítek ilyen készülékeket. Egyszerü számlálók beszerezhetöek az elektronikai üzletekben - (www.conrad.hu)

6 digites programozható számláló

A 6 digites programozható számláló különféle események számlására szolgál. Bemenetére egy NPN kimenetü induktív adó vagy mikrokapcsoló csatlakoztatható, a maximális számlálási sebesség 200 impulzus/mp. Az elöre programozott állapotnál a számlálóba épitett relé behúz 1mp idötartamra és a kijelzö nullázódik.

A kiviteltöl függöen a számlálóba több határérték is beprogramozható (max.3) így akár 3 relé is aktivizálható.

A készülék 230V-os hálózatról üzemel, de megoldható a 24V-os AC/DC üzemeltetés is.

A számláló egyszerüen átalakítható üzemóra számlálóvá is. A leszámolt és a beprogramozott értékek áramszünet esetén eltárolódnak a számláló EEPROM memóriájában. Opcionálisan a számlálóba RS232 (RS484) interface is beépithetö.

Multifunkcionális LCD kijelzös számláló

A multifunkcionális LCD kijelzös számláló egy NPN kimenetü induktiv érzékelöröl vagy egy mikrokapcsolóról érkezö elektromos impulzusokat számlál. A háttérvilágitásu nagyméretü LCD kijelzön több adat is megjelenhet egyidejüleg, valamint a beépitett programtól függöen a készülék különféle átszámitásokat is végezhet ( pl.: impulzus/méter átalakitás stb.)

A számláló 24V AC/DC feszültségröl üzemel és a határérték elérését egy relé meghúzása jelzi. A leszámolt és a beprogramozott értékek áramszünet esetén eltárolódnak a számláló EEPROM memóriájában. Opcionálisan a számlálóba RS232 (RS484) interface is beépithetö.

UFO5 LED kijelzö

Az 'UFO5' 16 karakteres LED kijelzös megjelenitö státusüzenetek megjelenitésére szolgál. A készülék 24V feszültségröl táplálkozik és 256 elöre letöltött üzenetet tud megjeleniteni. Az üzenetek PC-n szerkeszthetök és egy programozó kábel segitségével tölthetök át az 'UFO5'-be.

Az üzenetek külsö kapcsolóval (8bemenet) aktivizálhatók bináris formában, ill. egy adapter segítségével RS232 vonalon keresztül is. A beépitett protokoll a saját gyártmányú PIC-PLC formátumot támogatja, de átalakítható bármilyen más protokollá.

'Beszélögép'

Az 'UFO5'-höz szervesen kapcsolódó, de önnállóan is használható 16 ülönféle üzenet kimondására szolgáló készülék. A készülék 24V feszültségröl táplálkozik és 8 elöre programozott üzenetet tud kimondani. A programozás beépitett mikrofonnal történik, a hang egy külsö hangszórón jelenik meg. A készülék 24V-ról müködik és 10W körüli hangfrekvenciás teljesitményt állit elö.

Az üzenetek külsö kapcsolóval (3bemenet) aktivizálhatók bináris formában, ill. RS232 vonalon keresztül is. A beépitett protokoll a saját gyártmányú PIC-PLC formátumot támogatja, de átalakítható bármilyen más protokollá.

Vissza az elejére!


Léptetömotor vezérlök

Többféle tipusú léptetömotor vezérlö elektronikát készitek, és a megrendelö kéréseinek megfelelöen alakitom ki a szükséges HW-t és SW-t. Alapkiépitésben ezek a vezérlök 24V-ról müködnek, áramgenerátor jellegü kimenettel, max. 10A fázisonkénti árammal.

Vezérlésük kétféleképpen történhet:

1.-Nem inteligens vezérlö - az összes jelet (Ck, irány stb.) külsö forrásból kell biztositani

2.-Inteligens vezérlö - RS232/RS484 vonalon programozható.

Természetesen megoldható a belsö Ck elöállitása is meghatározott léptetési frekvenciák között.

A mikrolépses léptetömotor vezérlö fejlesztés alatt áll.

Vissza az elejére!


Ipari vezérlök

Az ipari, PLC jellegü vezérlöket föleg az ipari gépek fölújitása céljából készitem. A hardware kialakitás mindenesetben illeszkedik a gép szükségleteihez: analóg ki/be meneti csatornák, kisfeszültségü ill. nagyfeszültségü ki/be menetek.

A vezérlök alapvetöen a PIC család flashes mikrovezérlöi köré épülnek. Programozásuk a beépitett PLC ('Omron jellegü') mnemonikával történik.

Ezek a vezérlök mind monitorozhatók RS232 vonalon keresztül, illetve üzeneteket tudnak küldeni az UFO5, a beszélögép ill. a fejlesztés alatt álló LCD alfanumerikus kijelzö felé.

Vissza az elejére!


Ipari stroboszkóp

Az ipari sztroboszkóp elsösorban kábelgyári felhasználásra készült, de alkalmazható mindenhol, ahol gyors, ismétlödö mozgást kell megfigyelni.

A sztroboszkóp a kábelre kerülö fölirat minöségének ellenörzésére szolgál - mindig az új nyomtatás pillanatában villan, így a kezelö egy 'állóképet' lát.

A készülék ipari környezetet elviselö aluminium házba van épitve és 230V-os hálózatról müködik, normál villanócsövel. A bemenetére PNP kimenetü induktiv kapcsoló csatlakoztatható.

A sztroboszkóp fehér LED diódás változata fejlesztés alatt van.

Vissza az elejére!


Hordozható, akumulátoros stroboszkóp

Az Akustrob 2003 stroboszkóp akumulátoros táplálásu, robusztus felépitésü hordozható készülék. Az Akustrob 2003 stroboszkóp gyorsan mozgó tárgyak, jelzések vizsgálatára szolgál.

A készülék pisztolyalakú tokban nyert elhelyezést, és a 'ravasz' megnyomásával lehet a villogást megindítani, max. 1perc ideig - ezután a készülék automatikusan kikapcsol.

A villogás frekvenciáját 1 és 10Hz között a készülék oldalára szerelt potméterrel lehet szabályozni.

A beépitett akumulátor kb. 2 óra üzemidôt biztosít.

Vissza az elejére!


Szálszakadás jelzö/forgás érzékelö

Ez a készülék is kábelgyári felhasználásra készült, de bárhol alkalmazható ahol bizonyos alkatrészeknek állandóan mozgásban kell lenniük.

A letekercselendö huzal egy kábeldobon helyezkedik el. Ha a kábeldob forgása valamilyen okból megszakad akkor az elektronika leállitja a gépet és kijelzi a hibás kábeldobot - ez különösen sokeres (10-24 ér) kábelek gyártásánál nyújt nagy segitséget és biztonságot a kezelönek.

Vissza az elejére!


Gépfelújitások

Sok régi, vezérléstechnikailag elavult ipari gép müködik még különösen kisebb vállalkozóknál. Ezek a gépek mechanikusan még aránylag jó állapotban vannak de vezérlésük már teljes mértékben amortizálódott: régi relés vezérlések, több tizéves elektronikus készülkek stb.

Ilyen tipusú gépek (hidraulikus prések, hidraulikus hajlitók, ponthegesztök, csomagológépek vibrációs adagolók stb.) vezérlésének és villamos hálózatának átalakitását vállalom az általam (és más által) gyártott elektronikus alkatrészekkel. A beépitendö elektronika teljes mértékben illeszkedik a géphez így a fölujítás költségei jóval kedvezöbbek mint komplett 'gyári' PLC-k, számlálók stb. beszerzési költségei.

Munkámra természetesen 1év garanciát vállalok.

Vissza az elejére!


P.K. © 2007.09.